Lunds humorfestival planerar för tre nya roliga år
21 Mar

Boka in 28-31 augusti i kalendern, för då är det festivaldags igen! För fjärde året i rad arrangeras Lunds humorfestival som genom sitt breda utbud av humor i alla genrer med alltifrån etablerade artister till nykomlingar på humorscenen har etablerat sig som unik i sitt slag i Sverige.


Intresset för att medverka i festivalen är stort och programläggningen är inne i en intensiv fas. Inom bara några veckor kommer biljetterna att börja släppas.

 

– De närmaste tre åren vill vi öka festivalens kapacitet. Vi märker att intresset för är stort, både från artister och publik, och vi ser goda möjligheter att stärka festivalen som mötesplats i Humorsverige. Förutom alla våra live-shower är en utveckling av förra årets tv-samarbete på gång, säger Anna Modéer Wiking som är chef på Anagram Live. I år lägger vi också till ytterligare en festivaldag och hoppas på så sätt kunna göra festivalen mer tillgänglig och locka en större publik.

 
Lunds humorfestival arrangerades för första gången 2010 på initiativ av komikerparet Anders Jansson och Johan Wester och har blivit ett populärt evenemang hos lundaborna. Förra året gick drygt 16.000 biljetter åt till två fullspäckade dagar med 80 shower runt om i centrala Lund. Bland de medverkande fanns namn från Sveriges humorelit blandat med internationella artister.

 

I veckan har det också blivit klart att Färs & Frosta Sparbank går in som en av Lunds humorfestivals huvudsponsorer för tre år framåt.

 
–  Lunds humorfestival är en fantastisk folkfest som möjliggör kultur för människor i alla åldrar, sätter Lund på kartan och får massor av positiva effekter på besöksnäringen. Vi är glada att kunna vara med i utvecklingen av festivalen de närmaste åren, säger Maria Wallinius som är marknadschef på Färs & Frosta Sparbank i Lund.

 
Lunds humorfestival är icke vinstdrivande vilket innebär att all eventuell vinst går rakt in i kommande års festivaler. Inför årets festival har även Lunds kommun gått in med ett ekonomiskt bidrag, men festivalen letar fortfarande fler samarbetspartners och sponsorer som vill vara med på resan de närmaste tre åren.

 
– Festivalen är ett mycket omtyckt arrangemang och vi som arrangörer har engagemang och kompetens att ta den vidare. Men vi är helt beroende av ekonomiska samarbeten eftersom vi inte går runt enbart med biljettintäkter, säger Anna Modéer Wiking, och tillägger att alla som är intresserade av ett samarbete är varmt välkomna att höra av sig.

 


Lunds humorfestival på webben
Lunds humorfestival på Facebook
Lunds humorfestival på Twitter