Magdalena Jangard ny VD för Anagram Film & TV och Anagram Väst
8 Feb

Anagram Film & TV och Anagram Väst, i koncernen Anagram, har de senaste åren genomgått en stark utveckling. Aktuellt just nu är TV-serien ”30 grader i februari” och långfilmen ”Yarden”. Den fortsatta offensiva satsningen på fler och större produktioner gör att bolagens VD Gunnar Carlsson på heltid kommer att ägna sig åt utveckling och kvalitetssäkring som Director of Content & Development framöver. Magdalena Jangard rekryteras som hans ersättare och tillträder sin tjänst den 15 februari.

 

– Anagram står inför en mycket spännande framtid och jag kan med stolthet konstatera att Gunnars ytterligare fokusering och Magdalena som ny VD ger oss de bästa förutsättningarna, säger Mats Alders, CEO på Anagram.

 

– Det är med stor glädje och förväntan jag ser framemot att tillsammans med Anagrams duktiga medarbetare få utveckla och ansvara för bolagens fortsatta resa i den spännande och utmanade tid vi, branschen och vår publik befinner oss i, säger Magdalena Jangard.

 

Magdalena Jangard har en mångårig och bred erfarenhet av film- och tv-produktion. Hon har en bakgrund som producent för SVT Drama och senare som chef för dramaenheten på SVT Väst. Hon har varit knuten till Film Väst, suttit i styrgruppen för Danska Filminstitutets Public Service fond och har förutom film-och tv-produktion arbetat med större format inom tv-underhållning på flera av de svenska produktionsbolagen. Magdalena kommer närmast från ett uppdrag som långfilmskonsulent på Svenska Filminstitutet.

 

Foto: Karin Alfredsson/Sydsvenskan