Våra senaste webbproduktioner!
7 Apr

2014 – 04 – 07

 

I somras förvärvade Anagram webbproduktionsbolaget Pocket Entertainment som blev ett av tre dotterbolag i koncernen. Pocket Entertainment bytte namn och blev Anagram Pocket. Det har hänt mycket sedan dess.

 

Anagram Pocket medproducerar Long Way Home

 

City Gross gör unik satsning på egna webbserien Long Way Home, en komedi i 17 delar som hade premiär på Rival i Stockholm den 13e februari. Det är ett bra exempel på hur man kan arbeta med branded content och vi på Anagram Pocket är stolta över att ha fått förtroendet att producera den svenska delen av inspelningen.

 

”Long Way Home är ett exeempel på s.k Branded Entertainment, medieinnehåll skapat av varumärken som på ett underhållande sätt bygger ”likeability” och engagerar en publik över längre tid. Underhållningsvärdet och möjligheten till viral spridning gör att företeelsen håller på att rita om marknadsföringskartan för reklamköpare som vill nå fram i en värld präglad av reklamtrötthet och förändrade medievanor.” – Magnus Gustafsson, chef för digitala strategier, Bergendahls Food (äger och driver City Gross)

 

Serien distribueras bland annat via Aftonbladet.

 

 

Ny webbsatsning som hårdbevakar den svenska livescenen

 

Anagram Pocket har tillsammans med Ticnet lanserat programserien Nöjeskoll där programledaren Daniel Paris hårdbevakar den svenska livescenen. I serien får tittaren bland annat hänga med bakom kulisserna på Melodifestivalen eller se hur det är att arbeta i den magiska teatervärlden.

 

”Vi vill hjälpa nöjessvensken att hålla koll på sport- och nöjesscenen och vi vet att många konsumenter gärna gör det i videoformat. Därför lanserar vi nu Nöjeskoll”, säger Mattias Hallgrim, marknadsdirektör på Ticnet.

 

 

Tiffany Persson har erövrat webben

 

Efter succén med första säsongen av Tiffany Perssons Vlogg så kommer nu en andra säsong, den här gången har hon fått ytterligare en sponsor i form av Returpack. Tiffanys tidigare sponsor Sparbanken Öresund är självklart fortfarande med och stöttar henne så hon kan fortsätta videoblogga från källaren i Staffanstorp.

 

 

Anagram Pocket utvecklar, producerar och distribuerar webbserier – både fristående och sådana som hänger ihop med välkända TV-serier, såväl som branded content och företagsfilm. De distribueras via de linjära TV-kanalernas playkanaler, etablerade nyhetssajter, populära nöjessajter och YouTube.

Om du är intresserad av att höra hur vi kan skapa digitalt innehåll efter dina behov, kontakta försäljningschef Sara Askelöf. Vi arbetar i hela landet med kontor i både Stockholm och Lund.