Premiär för ”Delhis vackraste händer” på nyårsdagen
28 Nov

Nu får äntligen Mikael Bergstrands bästsäljare med samma namn rörligt liv. På nyårsdagen har ”Delhis vackraste händer” premiär med Björn Kjellman i huvudrollen som trygghetsnarkomanen och Malmö FF-supportern Göran Borg. I tre timslånga episoder får vi följa med på Görans både inre och yttre resa till Delhi. Regi står Hannes Holm för och i övriga roller hittar vi Christopher Wolter, Vala Norén, Fredrik Gunnarsson mfl. Tillsammans med Calle Marthin har Hannes Holm även skrivit manus. Delhis vackraste händer är en samproduktion mellan SVT, Anagram och Film i Skåne.


När det inte kan bli värre blir det oftast det. Den medelålders Göran Borg älskar sitt Malmö. Så mycket att han knappt känt sig nödgad att ens åka till Eslöv. Oförmågan att komma över skilsmässan med sin fru och den dåliga relationen till dottern gör att det trista jobbet på PR-byrån utgör Görans enda fasta punkt. Dessvärre upptäcker hans chef att han hellre hänger på MFF Supports nätforum än faktiskt jobbar – Göran får sparken. Det är nu Göran gör något helt osannolikt för att vara Göran. Han lämnar Malmö – för Indien.

I tre timslånga avsnitt får vi följa med på Görans resa. Det blir en resa i kulturkrockens och kärlekens tecken. En berättelse om vänskap och viljan att förändra sitt och andras liv till det bättre. På en plats långt borta från Göran Borgs älskade Malmö.

Se teaser här

Är du även nyfiken på hur det gick till på inspelningen, så kan du alltid ta en titt på när Landgång var i Indien och besökte produktionen.


Delhis vackraste händer är en samproduktion mellan SVT, Anagram och Film i Skåne och har premiär den 1 januari kl 21:00 i SVT1 och SVT Play

Del 1: Söndag 1/1 21:00
Del 2: Lördag 7/1 21:00
Del 3: Lördag 14/1 21:00

Mer information om ”Delhis vackraste händer” här

Kontakt:
Charlie Åberg
Kommunikationsansvarig SVT
charlie.aberg@svt.se
08-784 78 78