HippHipp!

Det började som en bejublad scenshow i Lund, och utvecklades till en TV-serie som snabbt fick över en miljon TV-tittare – per avsnitt. Sketchprogrammet HippHipp! är fullt av klassiska karaktärer som skrivit in sig i svensk humorhistoria. Vi är många som fastnat för hårfrisörskan Tiffany Persson från Staffanstorp, brandchefen Kajan och utrikeskorren Morgan Pålsson, och som fortfarande skrattar åt den entusiastiska hejarklacken som, under ledning av Anders Jansson, drar stan runt och kör unisona hejaramsor.

Sammanlagt har det spelats in tre säsonger av HippHipp! och nya karaktärer har dykt upp längs vägen. I rollerna syns förutom Anders och Johan också bland annat Sanna Persson Halapi, Eva Westerling, Per Andersson och Anna Blomberg.

 

Utmärkelser

  • Silverrosen i Montreux 2002

Synopsis säsong 1

I säsong 1 av HippHipp!, som premiärvisades under hösten 2001, möter publiken för första gången numera klassiska karaktärer som brandchefen Kajan, Staffanstorps egen Tiffany Persson, den ungerska musikprofessorn Itzhak Skenström, hälarna Tony och Zunken och utrikeskorrespondenten Morgan Pålsson som rapporterar om tredje världens fattigdom från sitt femstjärniga hotell. Dessutom bjuder de fem avsnitten på Melodikrysset, dagens I-landsproblem och mycket mer.

Synopsis säsong 2

Hipphipp! säsong 2 sändes under våren 2003. Under de sammanlagt sju avsnitten återser vi en del gamla favoriter. Tiffany Persson har börjat på viktväktarna, brandmannen Kajan spelar innebandy och musikprofessorn Itzhak Skenström återskapar Sound of music. Bland säsongens nya karaktärer finns alpinisterna Björn & Thorvald och Mike Higgins med sitt program Svenska för nybörjare, liksom en överentusiastisk hejarklack och den sönderstressade hjärt-kärl läkaren J-O.

Synopsis säsong 3

På nyårsdagen 2011 var det premiär för HippHipp! säsong 3. Under sex avsnitt möter tittarna flera av de gamla favoriterna, men också alldeles nya stjärnor som köpcentrumväktaren Kim Andersson och bibliotekszombien Kenneth. Det har också hänt en del sedan sist. Göran och Jolanta har fått barn, J-O är frånskild och har barnen varannan vecka och Tiffany har startat en videblogg – en så kallad vlogg.

Speltider

HippHipp! säsong 1
Totalt fem program med sändningsstart i SVT hösten 2001

 

HippHipp! säsong 2
Totalt sju program med sändningsstart i SVT våren 2003

 

HippHipp! Säsong 3
Totalt sex program med sändningsstart i SVT våren 2011

 

HippHipp – på riktigt (paw rikh-titt)
Live-version av TV-serien på Olympen i Lund. Premiär okt 2003

Produktionsinformation

Av och med
Anders Jansson
Johan Wester

Medverkande
Anders Jansson
Johan Wester
Eva Westerling
Sanna Persson

 

Bilder:
©Svt

Produktion
SVT Malmö