KK

I KK får vi följa 14-åriga Lillan i en berättelse om ung kärlek och de första förvirrande stegen mot en sexuell identitet.

För manus och regi står Wiktor Ericsson som tidigare framförallt gjort sig känd som manusförfattare, bland annat till den hyllade TV-serien Starke Man. Han regidebuterade med kortfilmen I Sverige kan alla simma och han är också mannen bakom långfilmsdokumentären The Sarnos – A life in dirty movies.

Wiktor Ericsson om hur han fick idén till KK: ”Berättelser om ung kärlek, om de första förvirrade stegen mot en sexuell identitet har alltid fascinerat mig. Kanske är det för att jag själv har så starka minnen förknippade med detta. En del av dessa ligger faktiskt till grund för den här novellfilmen. Det fanns verkligen en flicka som hette Lillan på min barndoms sommarställe i Blekinge…”

KK ingår i Svenska Filminstitutet och Sveriges Televisions Novellfilmssatsning.

Speltider

Premiär på Göteborgs filmfestival 2013
Visas i SVT 2 fredag 12/7 21.45
Genre: Novellfilm
Längd: 30 min

Synopsis

Lillan är en storväxt tjej i yngre tonåren som spenderar några sommarveckor på sin mammas nya mans lantställe. Hon saknar kompisar och ägnar dagarna åt att gå långa ensamma strandpromenader med sin trogna gamla golden retriever Bess. Ett gäng jämnåriga killar börjar trakassera henne, men saker tar en oväntad vändning då hon inleder en relation med en av dem, Jens. Lillan och Jens träffas i hemlighet och experimenterar med oskyldiga sexuella lekar. Jens skäms över Lillan och är rädd att de andra ska få veta. Men Lillan låter sig inte såras utan intalar sig att de bara är ”KK”: knullkompisar. Då killgängets ledare Patrik listar ut vad kompisen håller på med så besöker även han Lillan. Jens får veta att han blivit sviken och vänder Lillan ryggen. Lillan är ensam och övergiven igen och vill få tillbaka Jens. Plötsligt är det oklart vem som egentligen utnyttjat vem. Kanske behöver Lillan Jens mer än vad hon vill erkänna?

Produktionsinformation

I rollerna
Lillan: Isa Hansen
Jens: André Andersson
Patrik: Petter Stalin
Mattias: Arvid Asklund
Ann-Kristin: Nina Fex
Kjell: Sten Erici

 

 

 

Team
Manus & regi: Wiktor Ericsson
Fotograf: Jon Rudberg
Klippare: Johan von Brömssen
Ljudläggare: Anders Wall
Kompositör: Anders Wall
Rollsättare: Lotta Forsblad
Kostymör: Cecilia Björck
Scenograf: Lotta Wihl
Produktionsledare: Emma Åkesdotter-Ronge
Projektledare SVT: Margareta Feldt Arehn

Produktion
Producent: Erik Magnusson, Anagram
Samproducent: SVT
Med stöd från Svenska Filminstitutet, filmkonsulent Andra Lasmanis

 

Kontaktperson

  • NamnEmma Åkesdotter-Ronge

    TitelProduktionsledare

    E-postemma@anagram.se

    Tel070 - 515 51 91