Lunds humorfestival 2013

Lunds humorfestival bjuder på ett brett program med alltifrån etablerade artister till nykomlingar på den internationella och nationella humorscenen, och har på tre år både vunnit publikens hjärtan och blivit en årlig träffpunkt för humorbranschen. I Lunds stadskärna är det korta avstånd och därmed enkelt för besökare att gå mellan scenerna och ta del av många festivalupplevelser på kort tid. Vår ambition är att det ska vara full fart: Uppträdandena ska starta och pågå parallellt på alla scener.
Festivalen har hela tiden arbetat utifrån en icke vinstdrivande modell som innebär att all eventuell vinst går rakt in i kommande festivalers budget. Alla artister som deltar ombeds att pressa sina gager för att vi ska kunna erbjuda så många shower som möjligt till så förmånliga biljettpriser som det bara går, så att vår publik ska kunna njuta av festivalens utbud i så stor utsträckning som möjligt. Festivalen har ekonomiskt stöd från Lunds kommun och har genom åren även haft många goda samarbeten med sponsorer som har hjälpt festivalen med både monetära insatser, kunskap och material.
Vi öppnar hela festivalen med en storslagen invigningskväll, i år för första gången på Färs & Frosta Sparbank Arena! Det blir en garanterat kul kväll med musikalisk komik och osannolika imitationer varvat med fartfyllda slagfärdigheter. Allt hålls ihop av kvällens värdpar Anders Jansson och Johan Wester som tillsammans med husbandet Damn! och särskilt inbjudna gäster borgar för ett grymt underhållande avstamp inför den tre dagar långa festivalen!

Invigningen äger rum onsdagen den 28/8 kl 18.30 på Färs & Frosta Sparbank Arena i Lund.

Speltider

2013: 28 – 31 augusti 2013

 

Genre: Humor
Längd: 3 dagar
Rek ålder: Föreställningar erbjuds för alla åldersgrupper

Synopsis

Initiativet till Lunds humorfestival togs 2010 av Anders Jansson och Johan Wester. Ambitionen var att skapa en livfull, varm och hjärtlig mötesplats kring humor i bred bemärkelse, både för artister och publik, i deras hemstad Lund.

 

Festivalen blev omedelbart en succé hos både press och publik. Redan vid det andra genomförandet år 2011 hade festivalen vuxit till dubbel storlek jämfört med första året, och vid den senaste upplagan, år 2012, kunde festivalen stoltsera med två intensiva nöjesdygn med över 80 shower på tio scener, närmare 200 medverkande och drygt 16000 åtgångna biljetter.

 

Ambitionen är  att presentera etablerade artister och nya talanger och festivalen rymmer både svenska och internationella artister. Alla shower är 50 minuter långa och startar samtidigt på alla scener. Mellan varje show-pass är det 30 minuters paus då publiken hinner förflytta sig mellan de olika scenerna. Stadshallen är festivalens nav med biljettförsäljning, information, servering m m.

 

Lunds humorfestival kan genomföras tack vare flera generösa sponsorer och samarbetsparter samt många volontärer.

Produktionsinformation

Cirka 200 svenska och internationella komiker

Idé: Anders Jansson, Johan Wester
Exekutiv producent: Anna Modéer Wiking
Projektledare: Victoria Söderberg

Arrangör: Anagram
Huvudsponsor: Färs & Frosta Sparbank
Mediesponsor: Sydsvenskan
I samarbete med Lunds kommun

Kontaktperson

  • Anna Modéer Wiking

    NamnAnna Modéer Wiking

    TitelExekutiv producent

    E-postanna@anagram.se

    Tel070 - 665 68 03