Morgan Pålsson – Världsreporter

Långfilmskomedin Morgan Pålsson – Världsreporter tar sin början när Morgan, världens mest inkompetente utrikesreporter, skickas till nordafrikanska Matóbo. Vid den tidpunkten har inget dramatiskt hänt i landet på 50 år, men det är på väg att förändras. Precis då Morgan och motvillige frilansfotografen Robert Flycht kommer ner inträffar en statskupp, och reportageteamet befinner sig plötsligt i världshändelsernas centrum – på plats före alla andra nyhetshungriga medier.

Filmens huvudroller spelas av Anders Jansson och Johan Wester och är baserade på de populära karaktärerna från humorserien HippHipp! Komikerduon står också för manus, tillsammans med Wiktor Ericsson.

Synopsis

När utrikeskorrespondenten Morgan Pålsson hamnar i onåd, efter att ha skämt ut Sverige i sitt senaste reportage, skickas han och fotografen Robert Flycht till det fiktiva afrikanska landet Matóbo, för att övervaka ett val som ingen egentligen bryr sig om. Lagom till att duon landat hamnar de mitt i en statskupp och befinner sig plötsligt på just den plats där världens alla medier vill vara. Bland dem som dyker upp finns en norsk kvinnlig journalist, som Morgan genast utser till sin ärkefiende.

Speltider

Svensk biopremiär 22 feb 2008
På DVD sommaren 2008
Genre Komedi
84 minuter
Originalspråk: Svenska

Produktionsinformation

I rollerna
Anders Jansson
Johan Wester
Susanne Reuter

Team
Regi: Fredrik Boklund
Manus: Anders Jansson, Johan Wester och Wiktor Ericsson
Fotograf: Richard Lindström
Klippning: Andreas Nilsson
Ljud: Tomas Arwe, Anders Eklund och Martin Hennel
Musik:Magnus Börjesson
Casting:Malin Myrén
Kostymör: Cecilia Björck
Smink: Camilla Norberg Hansen och Malin Jonasson-Sahlstedt

Produktion
Producent: Göran Lindström
Exekutiv producent: Ralf Ivarsson, Film i Skåne och Lena Rehnberg, Sandrew Metronome
Produktionsbolag: Anagram Produktion