Möte om Eftermiddagen

De har varit gifta i över 60 år. Nu vill hon skiljas eftersom hon vill dö fri. Det är uppslitande att separera när man är ung, hur kan det då bli när man blir äldre och har delat sina liv så länge med varandra? När ens liv och minnen är så sammanvävda att de knappt går att skilja åt längre? ”Möte om eftermiddagen” handlar om kärleken så som vi aldrig får se den i dag genom ett åldrande vackert par, med all sin livserfarenhet, glädje, ilska och sorg.

Henning Mankells dialog är drastisk, komisk och ibland grotesk. Det fysiska mötet mellan mannen och kvinnan har en sällsynt direkthet och liv. Det finns en kraft och en aldrig sinande vilja att gå vidare, att skiljas för att börja om på nytt så sent i livet, kanske strax innan det tar slut. Skådespelarna Gunnel Lindblom och Sven-Bertil Taube har en rikedom av erfarenheter och nyanser i sitt spel som kommer att bli spännande för publiken att möta.

OM

”Möte om eftermiddagen” är en samproduktion mellan produktionsbolaget Anagram, Film i Skåne, SVT, Stiftelsen Ystad-Österlen filmfond och Chimney samt stöd av Svenska Filminstitutet (filmkonsulent för Moving Sweden är Helen Ahlsson).

I rollerna

Skådespelare
Gunnel Lindblom
Sven-Bertil Taube

Produktionsinformation

Team

Manus: Henning Mankell

Regi: Åsa Kalmér

Producent: Martin Persson

Damproducent: Jon Mankell

Foto: Simon Pramsten

Produktionsdesign: Elle Furudahl

Kostym: Anna Karlsson

Mask: Camilla Norberg Hansen

Klipp: Gustav Öström  & Tess Lindberg

Musik:  Stefan Levin

Stillbildsfotograf: Lars Jameson

Kontaktperson