Vid vintergatans slut

När TV-serien Vid Vintergatans slut sändes under våren 2010 var den säsongens populäraste barnprogram, och låg ständigt i topp på SVT Play. Den fristående uppföljaren till de tidigare Vintergatanproduktionerna utspelar sig 20 år efter de första äventyren: Mira, spelad av Philomène Grandin, är numera mamma till 13-åriga Billie, spelad av debutanten Fanny Ketter, och lever ett vanligt liv på jorden. Peo (Anders Linder) och Ulla (Christina Andersson) sköter sitt på asteoridmacken. Men lugnet i Vintergatan är snart ett minne blott – något ondskefullt är i görningen.

Vid Vintergatans slut bjuder på fler fina karaktärer. Här finns bland annat Anders Jansson som den diaboliske Greven, Johan Wester som virrig lärare, Eva Westerling som galen professor och Sanna Persson Halapi som den skruvade rymdpiloten Pax.

Musiken är specialskriven för serien, och till stora delar inspelad av Malmö Symfoniorkester.

Utmärkelser

  • Nominerad till TV-priset Kristallen i kategorin Årets barn- och ungdomsprogram 2010

Synopsis

Vid Vintergatans slut utspelar sig nästan 20 år efter äventyren i Tillbaka till Vintergatan. Mira har blivit mamma till den nu 13-åriga tjejen Billie och lever ett vanligt liv på jorden och Peos och Ullas tid på asteroidmacken närmar sig sitt slut. Men snart är lugnet över. När Ulla försvinner spårlöst blir det uppenbart att något ondskefullt är i görningen, och den orolige Peo skickar lastskeppspiloten Pax för att hämta Mira på jorden. Av misstag hämtar hon istället Billie. När Kapten Storm från det ondskefulla Triumviratet utsätter Peo för ett mordförsök genom att spränga hela macken, lyckas vår hjälte med nöd och näppe undkomma i en nödkapsel.

 

Speltider

Totalt 10 program med sändningsstart i SVT våren 2010

DVD-release juni 2010

Tidigare serier:

Vintergatan 5A
Sommarlovsprogram i SVT juni-aug 2000

Vintergatan 5B

Sommarlovsprogram i SVT juni-aug 2001
Två säsonger med totalt 44 program, sändningsstart våren 2003

 

Genre: Action, spänning, äventyr
Antal avsnitt: 10
Längd per av snitt: 30 minutert

 

Produktionsinformation

Skapad av:
Petter Bragé

Medverkande:
Fanny Ketter
Philomène Grandin
Anders Linder
Sanna Persson
Jonas Sykfont
Christina Antonsson
Anders Jansson
André Wickström
Per–Axel Gjöres
Alexander Karim
Johan Wester
Eva Westerling

 

Bilder:
©Svt

Produktion
Producent: Petter Bragée
Produktionsbolag: Anagram Produktion AB
I samarbete med SVT