Viva Hate

Viva Hate

Viva Hate är en berättelse om drömmen att bli något stort – om hur svårt det är att slå sig fri från sitt förflutna – och om konsekvenserna man alltid får ta, för valen man gör. Men framför allt är Viva Hate en lovsång till kärleken.

Viva Hate är en serie om tre delar för SVT med musik av Morrissey, The Cure och Jesus and the Mary Chain och originalmusik från The Soundtrack of Our lives. Flera av Sveriges mest namnkunniga skådespelare medverkar, liksom kommande svenska stjärnor. För manus står Peter Birro, en av Sveriges mest profilstarka manusförfattare idag.

Viva Hate är inspirerad av Peter Birros unga år i Göteborg under sent 80-tal, en tid då Göteborg var centrum för den oberoende rockscenen i Sverige, och en utpräglad industristad vars nav var den stora hamnen.

Norrmannen Jens Lien står för regin. I huvudrollen som Daniel ser vi Tom Ljungman.

Viva Hate är nominerad till det svenska TV-priset Kristallen 2015 i tre kategorier: Bästa drama, bästa kvinnliga skådespelare (Lena Endre), bästa manliga skådespelare (Peter Andersson) . Priserna delas ut vid Kristallen-galan som direktsänds i TV3 den 30 augusti kl 20.

Utmärkelser

  • Prix Europa 2015: Bästa dramaserie

  • Kristallen 2015: Årets kvinnliga skådespelare i en Tv-produktion: Lena Endre

  • Kristallen 2015: Årets manliga skådespelare i en Tv-produktion: Peter Andersson

Viva Hate Tom Ljungman Anna Åström

Speltider

Datum: 25, 28, 29 december kl 21.00 i SVT1
Genre: Romantiskt komedi/action/musik
Längd: 3 x 60 min

Synopsis

Göteborg i början av 90-talet. Daniel är en ung man på 18 år som, tillsammans med sina kompisar Morgan, Fabian och Juan, startar bandet Viva Hate. De drömmer om att bli rockstjärnor. Stora rockstjärnor. Som The Smiths, Cure och the Cult. Eller rättare sagt – de skall bli rockstjärnor.

Till vardags jobbar han extra på ett daghem. Men efter att upprepande gånger spelat ”Häng Gud” av Ebba Grön och andra liknande låtar för de förtjusta femåringarna, får han till slut sparken och musikdrömmen blir allvar.

Daniel, hans halvkriminella bror Tommy och kompisarna i bandet hänger sig åt drömmar mer än att delta i den hårde verklighet som omger dem. Flykten in i den alternativa värld som The Smiths, Cure, The Cult och andra erbjuder, blir ett sätt att överleva.

 

Smygtitta här!

Produktionsinformation

I rollerna, bl a
Daniel: Tom Ljungman
Morgan: Wilhelm Johansson
Fabian: Mandus Berg
Juan: Johannes De Lima
Fanny: Anna Åström
Tommy: Anastasios Soulis
Daniels mamma: Lena Endre

Team
Manus: Peter Birro
Regi: Jens Lien
Fotograf: Philip Ögaard
Klippare: Vidar Flataukan
Scenografi: Ulrika von Vegesack
Kostym: Marie Flyckt
Mask: Jessica Simonsson
Ljud: Peter Bergström
Musikrättigheter: Magnus Palmborg
Rollsättare: Lotta Forsblad
Produktionsledare: Lis Svensson

Produktion
Producent: Martin Persson
En samproduktion mellan SVT, Anagram och Film i Väst, med stöd av Cloudberry Post och Gothenburg Film Studios.

 

Kontaktperson