Halvvägs till himlen

Östra Nöbberup församlings kyrkoherde Albin (Johan Glans) och komminister Jan (Anders Jansson) står inför nya svåra utmaningar både yrkesmässigt och inte minst privat.

Albin tvingas in i ett distansförhållande, och även om han försöker hålla humöret uppe så måste han ställa sig frågan: hur vill han att resten av livet ska se ut?  Sökandet efter svaret visar sig vara en riktig berg-och-dalbana som involverar såväl religiösa tvivel som en chans att klättra rejält på karriärsstegen.

Samtidigt öppnar Jan – som levt ett liv i självvald celibat – en känslomässig dörr på glänt och låter Kärleken få in en fot. Och bakom Kärleken står de busiga småsyskonen Lust och Åtrå och pockar på uppmärksamhet, vilket får Jan att plocka fram förstoringsglaset och börjar leta efter det finstilta i den heliga skriften.

Som om inte deras privatliv var komplicerat nog så måste fortfarande församlingen växa och utvecklas, trots begravningsbyråkorruption, curlingföräldrar och inga anmälda ungdomar till årets konfirmation. Dessutom måste Albin och Jan också förhålla sig till sin nya kollega: den glada men arbetsskygga diakonissan Ylva (Sissela Benn). Ylva är systerdotter till – och anställd av – kyrkorådets ordförande Bengt-Åke (Michael Segerström), och hennes tankar rör sig så långt utanför lådan att det kan vara svårt att ana att det ens funnits en låda till att börja med.

 

Speltider

Premiär säsong 3: 

28/8 KL 20.30 PÅ TV4

Längd: 8 avsnitt à 22 min

Genre: Humor

 

TEAM

Manus: Mikael Syrén, Johan Glans, Sara Young, Peter Arrhenius, Johanna Ginstmark, Daniel Karlsson

Regi: Leif Lindblom, Mikael Syrén

Producent: Erik Magnusson

Produktionsbolag: Anagram Film & TV

Exekutiv producent TV4: Lisa Dahlberg

Produktionsledare: Göran Ehrnström

Rollsättare: Lotta Forsblad

Fotograf: Jon Rudberg

Scenograf: Malin Kihlberg

Kostym: Cecilia Björck

Mask: Jenny Hildrin

Klippare: Stefan Karlsson och Kiko Sjöberg

Ljuddesigner: Benny Persson

Kompositör: Jimmy Lagnefors

I rollerna bl a:

Johan Glans

Anders Jansson

Sissela Benn

Michael Petersson

Boel Larsson

Michael Segerström

Jenny Skavlan

mfl

Produktionsinformation

 

 

 

 

 

 

 

 

Kontaktperson