Stjärnornas Hoppning

Komikern Mårten Anderson har suttit på en häst en gång när han var 7 år. Tillsammans med ett gäng andra kändisar får vi följa dem genom både glädje och förtvivlan. Kommer Musse Hasselvall och Mia Goldheart palla förväntningarna, eller får vi se en ny stjärna i ridvärlden?

Avsnittsbeskrivning

1/5: MÅRTEN MÖTER BINGO

Sist komikern Mårten Andersson satt på en häst var han sju år och leddes runt på Skansen. Nu ska han tävla i hoppning på Stockholm International Horse Show inför ett fullsatt Globen. I serien Stjärnornas hoppning följer vi Mårten och de övriga kändisarna när de förbereder sig inför den stora utmaningen.

 

2/5: INTRIGER BLAND STJÄRNORNA

Mårten kämpar på med sin ridning men det är mycket som distraherar – krånglande kläder, hästmardrömmar och en svårbegriplig terminologi. Och medtävlarna gör det inte lättare. Musse Hasselvalls självsäkra damsadelshoppning och Rickard Olssons rappa kommentarer kan få vem som helst ur balans.

 

3/5: SOFIAS STORA RÄDSLA

Den stora dagen närmar sig och det är dags för stjärnorna att prova att hoppa bana. En så väl fysisk som intellektuell utmaning. Alla brottas de med olika frågor, dock på lite olika nivå. Kommer man över de höga hindren, vilken ordning ska man hoppa dem och vad betyder egentligen lättridning och trav? Dessutom hårdnar rivaliteten när oklarheter kring vem ska rida vilken häst uppstår.

 

4/5: NERVOSITET I RIDHUSET

Med bara dagar kvar till Globen är det dags att prova tävlingsnerverna. Nu gäller det att rida fort, komma ihåg banan, hålla huvudet kallt och för vissa…att komma upp på hästen. Mårten blir varse att även hästar har tävlingsnerver, en insikt som inte direkt lugnar honom inför den stora dagen.

 

5/5: DAGS FÖR GLOBEN!

Nu är det dags att för våra stjärnor att inta Globen. Deltagarna infinner sig, men det är något som saknas. Varför är Mårtens häst inte på plats? Har han fått en mikrofon i huvudet? Har han fått rampfeber? Eller har han bara gått och blivit väldigt, väldigt liten? Frågetecknen hopar sig i samma takt som Mårtens nervositet växer. Kommer detta verkligen att gå vägen?

Produktionsinformation

Medverkande

Caroline Af Ugglas, Mårten Andersson, Sofia Wistam, Musse Hasselvall, Rickard Olsson, Tobias Karlsson, Mia Goldheart, Sara Varga

Produktion

Producent: My Söderholm
Huvudfotograf: Max Larsson
Fotograf: Simon Sastre, Alexander Felsing och Morgane Lithander
Ljud och ljudmix: Björn Sand
Huvudredigering: Alexander Felsing
Redigering: Björn Sand
Redigeringsassistent: Morgane Lithander
Grafik/Vinjett: Björn Sand
Färgkorrigering: Max Larsson
Stillbild: Max Larsson
Produktionsassistent: Lisa Blom
Musik: Epidemic Sound